Partnerek / Támogatók

Partnerek:

Magyar Lovassport Szövetség

A Magyar Lovassport Szövetség a Nemzetközi Lovas Szövetség alapszabályában és a sportról szóló 2004. évi I. törvényben meghatározott, a lovassport sportág feladatainak ellátására létrehozott, az e sportágban működő sportszervezetekre épülő, tevékenységüket összehangoló, munkájukat segítő és támogató, önkormányzati elv alapján, a közhasznú szervezetekről szóló 2011. évi CLXXV. törvény előírásainak megfelelően közhasznú szervezetként, működő országos sportági szakszövetség. A FEI Alapszabálya értelmében a lovassportokhoz tartoznak: díjugrató, díjlovas, lovastusa, fogatsport, lovastorna, távlovas, western-reining, paralovas szakágak. A lovassportokhoz tartozik továbbá a lovasíjászat és a szabadidő lovasok szakága is.

A Szövetség Magyarország területén irányítja, szervezi és ellenőrzi a lovassportban folyó tevékenységet, összehangolja a Nemzetközi Lovas Szövetség által elismert szakágak tevékenységét mint közhasznú tevékenységet, közreműködik a sportról szóló 2004. évi I. törvényben és az egyéb jogszabályokban meghatározott állami és önkormányzati sportfeladatok ellátásában, képviseli sportágának és tagjainak érdekeit, valamint részt vesz a nemzetközi sportszervezetek tevékenységében.

Érd Megyei Jogú Város

Érd mai területén a legrégebbi idők óta megtalálhatók az emberi élet nyomai. A Fundoklia-völgyben tárták fel 1963-64-ben Gáboriné Csánk Vera, a Budapesti Történeti Múzeum régésze vezetésével a neandervölgyi ősember vadásztelepét. A kb. 50 ezer évvel ezelőtt itt megtelepedett ember pattintott kőeszközei alapján az itteni kultúrát a franciaországi mousterienhez sorolták. A mintegy 50 ezer állatcsont és fog feldolgozását Kretzoi Miklós végezte, aki megállapította, hogy a vadászott több mint 30 állatfaj között a barlangi medve elejtése volt jellemző. Rajta kívül kerültek elő gyapjas orrszarvú, mamut, barlangi hiéna, barlangi oroszlán, gímszarvas, rénszarvas és más fajok maradványai is. Az anyag egy része visszakerült Érdre és a Magyar Földrajzi Múzeum érdi témájú kiállítási termében tekinthető meg.

Az óváros feletti Kakukk-hegy folytatását képező Sánc-hegyen, miként neve is mutatja, bronzkori (Kr.e. 1600 körüli) földvár nyomai láthatók, ahol később a rómaiak is őrtornyot tartottak fenn. Kissé távolabb, Százhalombatta felé kora-vaskori (Kr.e. 650-550 táján épült) ún. hun-halmok néven ismert halomsírmező található. Hunoknak tulajdonítása Luczenbacher János (1796-1871) régész nevéhez fűződik, aki 1847-ben hét halmot ásatott meg és itteni sikeres munkálkodása emlékére magyarosította nevét Érdyre. Példáján fellelkesedve Érd első helytörténetírója, Kereskényi Gyula (1835-1911) plébános is végzett ásatást a halmokon. A mai általános régészeti felfogás szerint a sírhalmokba az ún. hallstatti kultúra népessége előkelőinek hamvait helyezték. Bemutatásával a százhalombattai Matrica Múzeum Régészeti Parkja foglalkozik. Az óvárosi Római út a hajdani légiók által járt hadiútra (limes) utal.

Nemzeti Lovas Színház

Pintér Tibor színművész 2004-ben alapította meg az első magyar lovas színházat, amelynek Komáromban egy történelmi múltú lovarda adott helyet. Ezt a színházat maximális sikerre vitte akkori társulatával. Pintér Tibor művészként tovább álmodta a lovas színház jövőjét és ennek hiteles alakjaként, újult erővel, Budapesten szeretné megvalósítani új és saját lovas színházát Nemzeti Lovas Színház néven. A budapesti előadások mellett színháza turnészínházként is működik, így 2013-tól Pintér Tibor vezetésével útjára indult a Nemzeti Lovas Színház.

Eddig legnagyobb bemutatóik:

Szűts István – Koltay Gergely: „Trója”

Koltay Gergely – Szűts István: „Honfoglalás”

Szűts István: „Az utolsó betyár”

Ezenkívül a magyar operettirodalom remekei (Marica grófnő, Cirkuszhercegnő, Mágnás Miska, Leányvásár), ünnepi műsorok (A költő visszatér, János vitéz) és a legszebb musicalek, rockoperák szólaltak meg lóhátról, évente 10 teltházas előadáson márciustól decemberig.
Előadásaikat eddig kb. 25.000 néző tekintette meg, a legsikeresebb darab a Honfoglalás című új magyar rockopera volt, amelyben 40 fő lovas és 50 fő egyéb szereplő játszott, átlagosan 30 lóval dolgoztak.

Zárug Team

Vezetője: Zárug Gyula és dr. Zárug Anna, akik mindketten többszörös nemzetközi díjugrató bajnok lovasok és immár több mint 30 éve a lovaglásról és a lovakról szól az életük.
Ebbe a csodás lovas világba igyekeznek bevezetni minél több fiatal versenyzőt, hiszen ők nemcsak sikeres nemzetközi díjugratók, de felkészült és elhivatott edzői csapatot is alkotnak.
Tanítványaik korosztályos magyar bajnokok, eredményes nemzetközi versenyzők, és a magyar lovassportban kiemelkedő módon Európa-bajnoki indulók.

Támogatók:

ROSSI Biofuel Zrt.

A Rossi Biofuel Zrt. az Envien Csoportba tartozik, mely jelentős szerepet játszik a régió bioüzemanyag-előállításában.
A Rossi Biofuel Zrt. biodízel üzeme a MOL Nyrt. Komárom Bázistelepén található. Zöldmezős beruházásként alakult 2006-ban, a termelés 2007 decemberében indult meg.
A Rossi Biofuel Zrt. fő tevékenysége a biodízel előállítása friss növényi, illetve használt sütőolajból, amely tevékenységet egységes környezethasználati engedély birtokában végzi.
A biodízel-üzemanyag növényi és állati eredetű zsírok és olajok, trigliceridek a kálium-metilát katalizátor jelenlétében metanollal történő átészterezésével előállított késztermék – zsírsav-metilészter. A biodízel gyártása (átészterezés) a Licenzor PPM által szállított, 3 db, egyenként 50 000 tonna/év kapacitású gyártósorral történik.
A ROSSI Biofuel Zrt. elkötelezett híve a fenntarthatóság eszméinek, ezáltal a környezetünk védelmének. Fontos társadalmi szerepvállalással minden olyan kezdeményezést támogat, amely a természet és az ember kapcsolatát erősíti.

OT Industries Zrt.

Az OT INDUSTRIES komplex energiaipari megoldásokat nyújtó EPC fókuszú vállalatcsoport. Közel 1000 fős szakembergárdájukkal és több mint 70 éves tapasztalatukkal meghatározó szereplői v a közép-kelet-európai gáz-, olaj- és vegyiparnak, valamint az energiaipari szektornak. Fő profiluk az EPC (Engineering, Procurement, Construction) integrált fővállalkozói projektmegvalósítás, de tervezési, kivitelezési és gyártási szolgáltatásaik önállóan, úgynevezett egy üzletágas projektek keretében is igénybe vehetők.
A MOL Nyrt. többségi tulajdonában lévő vállalat közösségben betöltött szerepvállalása egyezik a MOL Nyrt. filozófiájával, így minden olyan elképzelést, lehetőséget támogat, amely eredményeként egy új, jobb és élhetőbb világ jöhet létre.

CBA

1992-ben tíz magánkereskedő összefogott annak érdekében, hogy a Közért Vállalat privatizációjában megvásárolhasson 17 élelmiszerüzletet. Együttműködésüket siker koronázta, így létrejött a CBA-üzletlánc. A tulajdonosi kör felismerte, hogy rengeteg lehetőség van az egységes kereskedelmi politikában, a beszerzésben. A komoly összefogásnak köszönhetően egyre több partner csatlakozott a magyar üzletlánchoz, amellyel komoly fejlődés, üzletszám-gyarapodás vette kezdetét. A CBA büszke arra, hogy megalakulásától kezdve 100%-ban magyar tulajdonosi körrel rendelkezik. A CBA vezetősége megalapította CBA Gazdavonalat, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a termelők könnyen és a lehető leggyorsabban eljuttathassák zöldség-gyümölcs termékeiket a CBA hálózatába. A termelők segítésén túlmenően cél, hogy a CBA Gazdavonalnak köszönhetően vásárlóik mindenkor a legszebb, legfrissebb, legzamatosabb magyar termékekhez juthassanak hozzá üzletláncuk egységeiben.
A CBA, a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítvány hosszú távú támogatása mellett döntött. A magyar üzletlánc sokrétűen kívánja elősegíteni a szervezet céljainak megvalósulását, az alultáplált gyermekek ellátását, a nehéz helyzetbe került családok segítését.

T-SYSTEMS Magyarország Zrt.

A T-Systems Magyarország Zrt. hazánk legnagyobb, a teljes infokommunikációs spektrumot lefedő szolgáltató vállalata. A Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló cég ügyfélkörébe a nagyvállalatok mellett a közszféra intézményei tartoznak, amelyek számára a legújabb technológiai és üzleti trendeknek megfelelő infokommunikációs megoldásokat nyújt.
Több mint 5500 ügyfelének elégedettségét nemcsak a T-Systems Magyarország technológiai felkészültsége és széles körű kompetenciái biztosítják, hanem az ügyfelek számára egyszerűséget és komoly könnyebbséget jelentő ügyfél-támogatási szisztémája is. A T-Systems Magyarország innovatív és széles körű szolgáltatásokkal támogatja hazánk versenyképességének javítását, az üzleti lehetőségek bővítését, a kvalifikált szakemberek itthon tartását, valamint a hazai tudásalapú gazdaság kiépítését. Elődcégeinek hagyományai és több évtizedes helyi tapasztalatai is arra kötelezik, hogy hozzájáruljon a magyar tudástőke gyarapításához és a magyar mérnöki hagyományok ápolásához.

Hexamont Kft.

A Hexamont Kft. 2007-ben alakult, könnyűszerkezetes feladatok komplett kivitelezésére. Telephelyünk Szegeden található. Vállalkozásunk 5 fő szellemi (2 fő előkészítő, 3 fő termelés) és 12 fő fizikai állományból áll. Amennyiben a munkák mennyisége megkívánja, a saját létszámon felül további 30-40 fős állandó alvállalkozói körrel rendelkezünk. Tevékenységi körünk magában foglalja komplett épületek tervezését és megvalósítását, acélszerkezetek gyártását és szerelését, homlokzati- és tetőburkolási munkák teljes körű kivitelezését. Szerelési munkákat a hazai piacon kívül végeztünk még Bulgáriában, Romániában, Csehországban és Lengyelországban is.

Simonpuszta Nemzeti Hagyományörző és Lovas Egyesület

2030 Érd, Simonpuszta

Telefonszám:

Egyesület szolgáltatásaival kapcsolatban:    +36 70 679 9986

+36 30 331 7549

Lovardai szolgáltatásokkal kapcsolatban:    +36 70 620 9090