Bemutatkozunk
A Simonpusztai Lovaspark az 1800-as évek második felétől kezdődően az ercsi gróf irányítása alatt indult fejlődésnek, mai formáját a múlt század végén nyerte el.

A legfőbb küldetésünk, hogy a mai rohanó világban lovainkon keresztül közelebb hozzuk az embert a természethez, az állatszeretethez. A ló a magyar nemzet régi jelképe, ezért a mi hitvallásunk is az, hogy a lovas érték az, amely a múltba nyúlik és a jövőbe mutat. Ennek érdekében olyan komplex sportolási, aktív kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket kínálunk, amelyek minden kedves látogatónk és bértartónk számára betekintést enged a lovassport nyújtotta örömökbe. Megismertetjük vendégeinkkel a ló és az ember közötti mély kötődést, ami páratlan érzést biztosít a ló és még kezdő lovasa között is.

A lovaspark közvetlenül a 7. sz. főútról érhető el Érdet, majd Tárnokot elhagyva, a bekötőút leágazását a főút 27. km-ét követően „Simonpuszta” feliratú tábla jelzi.
Simonpusztai Lovasparkunk Budapesttől 27 km-re, Érd közigazgatási területén, gyönyörű zöld környezetben, a Duna-part fennsíkján található, mely kiváló lehetőséget biztosít a tereplovaglást kedvelők számára. Az önálló, 3 km-es, fákkal szegélyezett bekötőúton megközelíthető lovaspark minden egyéb létesítménytől távol, elkülönülve, ősfák árnyékában, mintegy 20 ha bekerített területen helyezkedik el, gondtalan kikapcsolódást és pihenést kínálva az idelátogató sportolni, pihenni vágyó vendégeink számára.
Lovasparkunk középpontjában muzeális értéket képviselő, hosszanti építésű istállóépületek állnak, melyek akár 90 ló magas színvonalú tartására biztosítanak teret. A lovak tartása mellett a főistállónk emeletén egy 16 szobából álló panzió várja vendégeinket. Az istállóépület köré egykor és ma is használt gazdasági épületek rendeződnek, amelyek közvetlen bepillantást engednek a mezőgazdasági, állattartási lét hagyományőrző mindennapjaiba. A panzió közvetlen szomszédságában egy meghitt kávézó fogadja a kis pihenőre megálló lovasokat, de a szülők is kényelmesen eltölthetik itt az időt, , míg gyermeke részt vesz magas színvonalú lovas oktatásunkon. Komplexumunk megőrizte az eredeti, múlt század közepén kialakított jellegét.

A lovaspark területén, mint a nyugalom és a kikapcsolódás aktív szigetén, három kültéri, négy évszakos lovaglópálya, kettő fedeles lovarda, körkarám áll a lovas sportok szerelmeseinek rendelkezésére. A gyönyörű természeti környezetben fekvő területünkön körbevezető árnyas sétányról, az úgynevezett Simonpuszta körről érhetők el a további kikapcsolódási lehetőségek, mint a gyermekjátszótér, a két, frissen felújított salakos talajú teniszpálya, a 25×15 m-es strand- és versenymedence, és a körülötte kialakított strandterület, valamint a strandröplabda-pálya.

A lovak tisztelete, szeretete, a lótartás, a lovaglás iránti igény egyre nő országunkban. A lovaglás nem csupán egy igényes, szép sport, hanem a szabadidő eltöltés izgalmas, az egészségmegőrzés fontos eszközét, lehetőségét jelenti. Egyre inkább érezhető, hogy a magyar újra lovas nemzetté válik, ebben a folyamatban a Simonpusztai Lovaspark adta lehetőségekkel komoly és aktív szerepet kívánunk vállalni.

Célul tűztük ki, hogy a következő években minél több gyermekkel, felnőttel ismertessük meg a lovak szeretetét, az érzést, amelyet a lovaglás és a lóval való foglalkozás jelent. Mindenkinek joga van felfedezni, megérezni azt a pozitív energiát, nyugalmat, amelyet a vele töltött idő alatt csak egy ló képes adni.